У цій статті ми розглянемо кілька практичних порад від інструктора Тайгера МакКі з Shootrite Academy у місті Ленгстон, Алабама.

 

Револьвер – це зброя для експертів, і вона не підходить для тих, хто нечасто стріляє. З неї легко навчитися стріляти, але дуже важко навчитися стріляти добре.

Порада № 1. Тільки самозведення

Не варто зводити курок перед пострілом. З відведеним курком значно послаблюється зусилля спуску, і у стресовій ситуації можна легко допуститися мимовільного пострілу. Не дарма багато сучасних револьверів випускають без спиці курка, це не тільки зменшує ризик зачепитися зброєю за одяг – виробники наче натякають, що стріляти краще тільки самозводом. Але навіть якщо у револьвера і є спиця на курку, палець може просто зісковзнути, призводячи до мимовільного пострілу.

Порада №2. Сила відбою

Напівавтоматичний пістолет поглинає більшу частину сили відбою, яку він використовує для своєї роботи. Із револьвером стрілець отримує геть усе. Це впливає на здатність стрільця зробити точний повторний постріл. Цьому за один день не навчитися, потрібно довго тренуватися, а найголовніше – правильно.

Порада №3. Очікування пострілу

Очікування пострілу – найгірший ворог точності. У багатьох револьверів довгий хід спускового гачка, і револьвер, так би мовити, сам вирішує, коли вистрілити. Стрілець має утворити стабільну платформу і тримати мушку на мішені.

Порада №4. Перезаряджання

Перезаряджання револьвера – трудоємний процес, під час якого очі стрільця мають весь час дивитися на мішень.

Перезаряджання револьвера сильно відрізняється від пістолета. Не можна просто взяти і вставити магазин. Цей процес нагадує стрільбу з рушниці – треба постійно подавати патрони. У цій справі допоможе спідстріп.

Запасні патрони можна переносити у шкіряній ладівниці 3х2, гумових спідстріпах, або в класичних спідлоадерах, які дуже незручно носити на поясі.

Порада №5. Незграбність

Перезаряджаючи револьвер, сильна рука утримує зброю, а слабка споряджає барабан. Великий палець намагатиметься охопити рукоятку, але так він буде заважати спорядженню барабана. Замість цього, палець потрібно розмістити на правій стороні рамки.

Навчившись користуватися ладівницею і спідстріпами, багато хто забуває про традиційні спідлоадери.

Традиційний спідлоадер від HKS.

Спідстріпом можна навчитись користуватися наосліп, не зводячи очей з мішені, заряджати по два патрони, робити два постріли, а потім знову зарядити ще двома патрони.

Порада №6. Перезаряджання револьвера за допомогою магазина

Магазин від пістолета калібру .357 – ще один гарний спосіб носіння запасних патронів і спорядження барабана, як із спідстріпа. До того ж, магазин, на відміну від спідстріпа, захищає патрони і надійно утримує їх на місці.

Магазин від пістолета калібру .357 – це ще один спосіб носіння запасних патронів і спорядження барабана. Знадобиться вправність, але завдяки тому, що магазин плаский – він може стати зручнішим за всі інші способи.

Ладівниці для носіння запасних патронів.

 

Цей матеріал взято з сайту “Української асоціації власників зброї”